Home Overzicht modelijkheden

Rembrandt
Beseft u al dat de stad Leiden zich momenteel op uiterst professionele wijze "verkoopt". Daarbij is een internetsite inmiddels van groot belang. Internet is immers niet meer het medium van de toekomst, maar van nu! Duizenden kandidaat-bezoekers stropen dagelijks de digitale snelweg af op zoek naar leuke winkel-, uit-gaans- en vakantie-mogelijkheden. En dan praten wij niet alleen over de buitenlandse gast. Nee, het is juist de Nederlandse toerist en misschien nog wel belangrijker: de bezoekers uit Leiden en de directe omgeving. Zij zorgen immers voor herhalingsbezoeken. Ook op het internet.

Haarlemmerstraat
Daarom heeft Leiden gezorgd voor een spetterende website. Waar de winkelstad met zijn belangrijkste winkelstraten nadrukkelijk aanwezig is en waarop de geïnteresseerde uitgaander een actueel overzicht kan krijgen van alles wat er ´s avonds, overdag en in de weekends te doen valt in Leiden. En dat is de laatste jaren bepaald niet weinig. Natuurlijk is de (cultuur-)historische zijde van de beroemde oud-Hollandse stad ruim belicht, compleet met verhalen en stadswandelingen die de Leidse zonen en dochters betreffen. Denk maar eens aan de schilders Rembrandt, Jan Steen, Jan van Goyen, Gerard Dou of aan Theo van Doesburg en Marinus van der Lubbe. En vanzelfsprekend is Mary Beij, oftewel de Zangeres zonder Naam op de Leidse website aanwezig. Compleet met de beste van haar liedjes.

Morspoort
U heeft vast al eens rondgekeken op de site: www.leiden.nl. Op de homepage is ruimte gemaakt voor de belangrijkste elementen van de stad Leiden. Zo kunt u gewoon "de stad" in of onder het kopje "vrije tijd" alles over de uitgaansmogelijkheden te weten komen. Door op "winkelen" te klikken komt u in de winkelstraten terecht, terwijl de optie "eten, drinken, slapen" u alles vertelt over hotels, restaurants, cafés en dergelijke. Bovendien zit u met één druk op de knop op de officiële site van de Universiteit Leiden, of op die van het Leids Universitair Medisch Centrum, of in het Leidse stadhuis. Daarnaast vindt u veel actuele en uitgebreide informatie over grote gebeurtenissen. Denk aan de Lakenfeesten, de 3M Marathon, Leidens Ontzet, het Leids Festival van het Levenslied, de Ernst & Young Fotowedstrijd. Het zijn maar enkele voorbeelden. De website wordt minimaal 1 keer in de week geactualiseerd.

Beestenmarkt
Www.leiden.nl is nog zo jong en heeft toch al zo'n volwassen uitstraling. U kunt er vanuit gaan dat het binnenkort nog meer gaat spetteren op de Leidse site. Leiden heeft zich een voorbeeldfunctie toegeëigend, die in de komende tijd nog veel meer zal gaan opvallen in de stad, regio, het land en de wereld.

Mory Servaes
Hoe kunt u uw voordeel doen met de Leiden-site? Door u bijvoorbeeld als een van de hoofdsponsors op de homepage (lees: de voordeur) te presenteren. Of door een banner te huren die willekeurig op de andere pagina´s verschijnt, zodat uw bedrijfsnaam en -logo zeer regelmatig door de bezoeker gezien wordt. Overigens verwijzen de banners eveneens naar uw eigen website. Ook kan u uw eventuele naamsvermelding op de website laten linken naar uw eigen website. Kortom, er zijn legio mogelijk-heden om uw voordeel mee te doen. U ziet het, niks hobby meer, maar een website met veel commerciële kansen voor de ondernemer. Vooral op een sterke site als die van uw eigen stad.